Selskaber

Genmab stiger igen

Aktiemarkederne verden over har fået en sprudlende start på 2019. Som jeg tilkendegav i mit nytårsindlæg, forventer jeg en større korrektion opad i løbet af januar og februar.

En af de aktier, der har fået en særdeles positiv start på året, er Genmab. Biotekaktien er gået imod strømmen i december, og i de første handelsdage af året er aktien steget yderligere 4%. Det er ikke mindst salget af det amerikanske biotekselskab Celgene til Bristol-Myers Squibb, der har sat yderligere fart under stigningen af Genmab.

Salget af Celgene har givet aktionærerne en gevinst på mere end 50%. Det smitter naturligvis af på andre selskaber i branchen, der ligeledes har blockbuster potentiale. Jeg har i et tidligere indlæg omtalt, at Genmab ved et eventuelt opkøb formodentlig vil blive prissat til en kurs på omkring 2000. Ligesom Celgene knap 50 procent over det nuværende kursniveau.

Jeg tror nu ikke at et opkøb ligger lige om hjørnet. Jeg tvivler på, at den meget dygtige og engagerede ledelse i Genmab med Jan van de Winkel i spidsen er interesseret i et sådant. Men muligheden skal naturligvis indiskonteres i prisen på  Genmab aktien.

Genmab vil stige yderligere 20 %

På den bagrund og med den generelle optrend i mente tror jeg, vi vil se en stigning i Genmab aktien på yderligere godt 20 procent op til 1300, hvor der bør placeres en salgsordre ved indgåelse af købet. Den lidt mere forsigtige investor venter med at købe, til der udløses et købssignal ved brud af 1160. Alternativt kan man købe første portion nu og anden ved opadgående brud af 1160. I begge tilfælde bør den lægges et stop loss på 1015. Læs mere om teknikken i artiklen om strategi ved aktieinvestering.

Grunden til, at jeg indskærper, at der skal indlægges en salgsordre allerede ved køb, er at jeg som tidligere sagt ikke tror at opgangen i det generelle aktiemarked vil forsætte længere end til det tidlige forår. I begyndelsen af marts måned forventer jeg, at markederne verden over igen vil køre ned. Det scenario vil jeg beskrive mere udførligt i de kommende uger.

One thought on “Genmab stiger igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *