Aktiemarkedet

Det kan blive en spændende sommer

Aktiemarkederne peger stadig nordpå. Ganske vist er det danske marked ramt af feriestilhed, men det forhindre ikke aktierne i at stige, selvom det er under mindre omsætning end sædvanligt. Det kan derfor blive en spændende sommer for aktierne.

Forsikringsselskabet Tryg er ganske tæt på at udløse sit købssignal ved en lukning over 160. For Jer der ikke er bortrejst, eller har lukket computeren i ferien følg med her på siden.

Medicinalaktien TEVA vækker bekymring hos nogle af Jer, der har fulgt købsanbefalingen. Det er der nu ingen grund til. Aktien har sat sig lidt den seneste uge, men aktierne skal jo også have mulighed for at bevæge sig.

Købssignalet er stadig intakt, ligesom den opadgående trend på den amerikanske børs, hvor aktien er noteret, stadig er sund. Såfremt den positive stemning fortsætter skulle TEVA gerne genoptage stigningen i den kommende uge.

Genmab stiger efter flotte resultater

Genmab har fået et ordentligt skub tilbage i den rigtige retning med nyheder fra samarbejdspartnerne Janssen, der markedsføre Darzalex ,og Novartis der tager sig af Arzerra.

På begge fronter overrasker salgstallene positivt. Genmab kan efterhånden overbevise aktieanalytikerne om at de ambitiøse mål for indtjeningen i 2018, der blev offentliggjort sammen med virksomhedens regnskab for 2017, vil blive indfriet.

Det er dog for tidligt at øge positionen i aktien. De, der blevet stoppet ud under det voldsomme og urimelige fald i foråret, kan derimod godt begynde at gøre sig klar til at komme ind i aktien igen. Vi skal dog afvente et egentligt købssignal, før der købes ind.

DAX bidrager til en spændende sommer

Det tyske DAX indeks, som traditionelt har stor betydning for udviklingen på det danske aktiemarked, har fået bekræftet sit to uger gamle købssignal med endnu et signal.

Der er dog kraftig modstand på vejen op. Modstanden møder det tyske aktieindeks allerede ved 12.800. Der er meget lidt sandsynlighed for, at dette punkt brydes i første omgang. Det kan dog sagtens ske i andet forsøg. I så fald er der fri bane op til den gamle top på 13.200.

Så alt tegner i skrivende stund til en spændende og udbytterig sommer.