Aktiemarkedet

Det lysner for bankerne

Det tyske aktieindeks DAX blev sendt nedad, efter det blev afvist ved den kraftige modstand på 12.800. Det var som beskrevet i forrige indlæg ventet. Der er støtte nedad på 12.400, men i skrivende stund her tirsdag morgen er indekset igen på vej nordpå. Det er ikke utænkeligt, at vi i løbet af ugen får et nyt forsøg på gennembrud af 12.800.

Vi bør dog være opmærksom på det nedre støttepunkt på 12.400. Får vi en lukning på DAX på 12.350 eller derunder, har vi et direkte salgssignal, som der bør reageres på, men lige nu ser det ikke ud til at blive aktuelt. 

Vi kan derimod glæde os over stigninger må det hjemlige marked. Her er aktierne steget så meget, at de rent faktisk har udløst et forsigtigt købssignal. Vi skal dog gerne have det bekræftet, før der skal købes yderligere af de danske aktier.

Vores medicinal aktier stiger generelt, men især Coloplast viser livskraft og styrke. Aktien er steget med hele 3,5% i den forgangne uge. Så her har vi virkelig noget at glæde os over.

Genmab er ligeledes trukket pænt op ovenpå de de gode nyheder om salgtallene. Der er dog stadig et stykke op til købssignalet på 1350. Til gengæld vil en lukning på dette niveau betyde, at aktien er sikkert tilbage i sin gamle uptrend, der blev voldsomt brudt i maj.

Det lysner for bankerne

Finanssektoren i Danmark får også hjælp fra de varme vinde fra USA og Tyskland. Såvel Danske Bank som Jyske Bank og Nordea stiger pænt. Der skal dog mere til, før den negative udvikling i kurserne på de danske bankaktier vender.

I særdeleshed Dansk Bank og Nordea har haft en dramatisk nedtur i de seneste år. Jyske Bank er sluppet med en sidelæns bevægelse. For de to første bankers vedkommende skal der en direkte dannelse af bundformation til, før der kan etableres en opgang.

Selvom indtjeningen er god i de tre banker, skuffer den alligevel på de traditionelle områder ikke mindst rentemarginalen. Det er bankerne uden skyld i. Det er naturligvis svært at tjene penge på udlån, når renteniveauet er tæt på nul for de største og bedste kunder.

Mange økonomer har spået, at renterne i den vestlige verden vil stige, men indtil nu har der kun været tale om mindre bevægelser. Det er dog min opfattelse at inden for et år eller to, vil vi begynde at se mere normale renter i både Europa og USA. I så fald vil bankerne også få nemmere ved at tjene penge, og vi vil igen se kurserne på bankaktier stige.