Aktiemarkedet

Gult lys for aktierne

De amerikanske aktier har haft nogle volatile dage, efter at Trump igen skabte uro på Twitter søndag. Præsidenten kom her med en udtalelse om, at han vil optrappe handelskrigen med Kina ved fredag at skærpe tolden på en række varer fra Kina.

Det fik øjeblikkelig aktierne over hele verden til at styrtdykke mandag morgen, hvorefter faldet fortsatte resten af dagen. Om aftenen dansk tid vendte markedet i USA så igen opad, da det kom frem, at den kinesiske delegation alligevel ville komme til forhandlingerne sidst på ugen.

Det førte så til at også de danske aktier åbnede positivt tirsdag. Men glæden varede kort. Frygten for en optrapning af handelskrigen blussede igen op, og sendte aktierne nedad.

Det vi ser er et typisk scenario for bevægelser inden et større fald. Negative nyheder får en forstærket effekt, og positive løfter kun aktierne kortvarigt. Det, sammenholdt med at flere af de amerikanske aktieindeks ser ud til at have ramt loftet, mere end antyder, at vi står foran den vending i aktiemarkederne, jeg har omtalt ville komme i løbet af foråret.

De første salgssignaler

Vi har nu også med gårdagens fald fået de første tekniske salgssignaler på Dow Lones og S&P 500. Salgssignalerne er ganske vist af mindre styrke, og de kræver en bekræftigelse, før vi handler på dem, men det gule lys er bestemt tændt. Vi skal træde meget varsomt i den kommende tid.

Vender vi blikket til de hjemlige himmelstrøg, er det farlige punkt i det danske OMX C25 indeks 1100. Får vi et klart brud af dette punkt, er nedgangen bekræftet, og beholdninger skal reduceres under hensynstagen til typen af portefølje, således at den kortsigtede investor eller trader reducerer meget kraftigt. Anlægsporteføljer og pensionsopsparinger reduceres derimod langt mindre og i en langsommere process. Du kan læse meget mere om den rigtige måde at reducere aktiebeholdningen på i kapitlet om strategi.

Foreløbig afventer vi situationen, men det er vigtigt at være klar til at agere, hvis gennembruddet nedad kommer. Der er foreløbig knap 40 figurer eller 3% ned til støtten.

Genmab fik udløst vort stop loss på 1094, da aktien dykkede ned til 1088. Genmab kommer i dag med regnskab for første kvartal. Jeg tror ikke, der vil være de store overraskelser i resultatet, men der kan fremkomme justeringer, der måske kan rykke aktien.

Genmab er stadig en virksomhed, jeg har meget positive forventninger til, men lige nu er det en god ide at stå på sidelinjen. Den meget langsigtede portefølje bør naturligvis stadig indeholde Genmab, men andelen bør være blevet reduceret af det udløste stop loss.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *