Uncategorized

Aktierne danser på stedet

Aktiemarkedet tilbragte ugen med dans på stedet. Vi fik nogle kraftige og hurtige bevægelser i den ene og derefter i den modsatte retning. Men resultatet var, at ugen sluttede stort set uændret verden over.

Stærke tal fra USA

Vi fik fredag nogle stærke tal fra arbejdsmarkedet i USA. Tallene, der kom kl 14.30 dansk tid, og dermed inden det amerikanske marked åbnede, startede med at sende futures på index kraftigt opad, hvorefter de kort efter dykkede igen. Markedet i USA rettede sig dog sidst på dagen, og sluttede med kun et meget beskedent fald.

Markedet mangler brændstof

Det virker som om, især det danske men også det amerikanske marked, mangler noget brændstof for at kunne fortsætte opgangen. Vi har fået mange flotte nøgletal og regnskaber i såvel Europa som i USA, uden der er kommet de store stigninger.

På den anden side er olieprisen veget lidt. Samtidig har markedet i USA fordøjet en mindre rentestigning på 0,25%, der efterhånden synes helt sikker.

Vi har en pæn stigning til gode

Jeg tror fortsat, vi har en pæn stigning til gode på det danske marked, inden vi kommer til at tage en sommerpause fra begyndelsen af maj måned.

Ikke mindst Genmab og Nordea har stigninger til gode i de kommende uger. Det faktum, at Europa ikke strammer pengepolitikken som amerikanerne, indikerer, vi har et efterslæb at indhente for de bedste danske aktier.

Ingeniører i arbejde hos FLSmidth & Co A/S
FLSmidth & Co A/S kan få en ny opgang

FLSmidth & Co A/S

Udover Genmab og Nordea tror jeg også, at DSV vil stige inden forsommeren. FLSmidth & Co A/S kan også udvikle sig positivt, såfremt vi får en lukning over 360. FLSmidth & Co A/S kom med et meget flot regnskab, der også bragte en stor stigning i aktien med sig. Efterfølgende faldt aktien lidt tilbage, men som sagt kan den sagtens komme igen.

Vores guldmineaktie Newmont Mining Corp lider hårdt under den faldende guldpris. Jeg er dog af den opfattelse, at faldet i guldprisen er midlertidigt, og guld vil komme til at stige kraftigt i den kommende tid, hvorfor jeg holder aktien.