Uncategorized

Sidelæns bevægelse i aktiemarkedet

Så fik vi Donald Trump indsat i præsident embedet. Forventningens glæde fik det amerikanske aktiemarked til at stige først på dagen, men hans indsættelsestale gav flere løftede øjenbryn. De amerikanske aktier tabte derfor lidt af det vundne terræn op til markedets lukning, men vi går da weekenden i møde i plus.

Tyren og bjørnen kæmper om aktiemarkedet
Sidelæns bevægelse i aktiemarkedet

Den meget nationalistiske holdning Trump gav udtryk for i tiltrædelsestalen udløste bekymring flere steder. Såvel hos politiske kommentatorer som i aktiemarkedet. Mange markeds deltagere frygter handelskrig på flere fronter, og kommentarerne fra de europæiske ledere er da også meget blandede.

Vil stigningen fortsætte efter Trump tiltræder?

Spørgsmålet er, om den opgang der til alles overraskelse startede umiddelbart efter Trumps sejr, vil fortsætte efter han indtræder i jobbet. De næste uger vil give svaret, der også er meget vigtigt for hele udviklingen på aktiemarkedet i 2017. Vi skal meget gerne ligge højere i såvel USA som Europa den første uge i februar.

Den sidste uge har ikke bragt nogen afklaring. Der har været en svagt faldende tendens uden nogen klar kurs. Vores Nordea aktier er igen tilbage i den forventede stigning ligesom Volkswagen, så det kan vi glæde os over.

Sidelæns bevægelse i Genmab

Genmab har fortsat den sidelæns bevægelse, og der har endnu ikke været et forsøg på igen at bryde op gennem 1300. Der har ikke været nyheder fra virksomheden, og omsætningen i aktien har været relativt lav.

Flot regnskab fra Tryg

Tryg kom med et flot regnskab fredag, men aktien faldt tilbage på baggrund af bemærkninger i regnskabet om at virksomheden vil stoppe aktie tilbagekøb og i stedet betale provenuet som udbytte. Jeg mener, tilbagefaldet var uberettiget, og Tryg er som nævnt i et tidligere indlæg en god kandidat til opkøb, ikke mindst fordi det er en meget fin udbytteaktie, der gennem mange år kontinuerligt har betalt en imponerende dividende.

Jeg afventer dog et brud opad i Tryg og meget gerne også et opadgående brud i C 20 Cap gennem 1050, inden jeg anbefaler et køb af Tryg.