Selskaber

Apple i nedadgående trend

Ugen går på hæld uden, vi har fået den endelige afklaring på retningen af aktiemarkederne, som jeg efterlyste i forrige indlæg. Den negative trend er tilbage på det amerikanske marked. Det faldt fire dage i træk. Stigningen i går aftes er ikke nok til at vende det billede. Markederne i Europa er derimod neutrale med en svagt negativ tendens.

Det tyske DAX indeks udløste mandag et salgssignal, men steg kortvarigt herpå, hvorefter det igen faldt tilbage, og sluttede gårsdagens handel med et mindre fald, der udløste et nyt salgssignal.

I England kunne man glæde sig over, at Theresa May havde sikret sig opbakning om Brexit aftalen. Det fik kortvarigt aktierne opad. Dog fulgte der torsdag en del uoverenstemmelse om aftalen, hvor flere politikere fratrådte. Det medførte naturligvis, at den negative undertone atter kastede sin skygge over de engelske aktier.

Apple i nedadgående trend

Alletiders aktie darling Apple bidrog i høj grad til faldet i New York i midten af ugen. Apple, der er steget stødt gennem hele året, faldt kraftigt tilbage med knap 3%. Efterfølgende har Apple aktien dog igen vundet terræn, men det ændrer ikke på det faktum, at computer aktien nu er i en nedadgående trend.

Selvom vi som sagt stadig ikke har en klar bekræftigelse af, at den negative trend er tilbage i Europa, er signalerne fra USA efter min opfattelse så stærke, at den tvivl, jeg omtalte i mit seneste indlæg, nu er væk.

Jeg forventer dermed, at vi i de kommende uger vil se fald i særdeleshed på de amerikanske børser men også i Danmark og resten af Europa.

Regnskab fra Genmab

Genmab aflagde vanen tro regnskab efter børsens lukning onsdag. Regnskabet for 3. kvartal fra biotekvirksomheden var fremragende, men blev kun belønnet med en beskeden stigning. Torsdag blev stigningen helt fjernet med et fald på 2%. I dag stiger aktien igen, og Genmab ligger i skrivende stund knap 2% oppe.

Efter et regnskab der ikke bare indfrier forventningerne, men også gør de mange bekymrede røster, der frygtede en nedjustering af forventningerne til resultatet for hele året, til skamme, burde aktien være steget langt mere.

Endnu en gang ser vi, at positive nyheder nedtones i et negativt marked, mens dårlige nyheder forstærkes. Mit råd vil være at afvente situationen og følge markedet tæt. De, der ikke har fået reduceret porteføljen af aktier, kan bruge muligheden nu, mens stigningerne fra korrektionen stadig er intakte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *