Uncategorized

Amerikanske aktier

Efter gennembruddet opad i såvel de amerikanske aktier som de europæiske, faldt både det tyske DAX og det amerikanske Dow Jones tilbage igen. Det varede dog kun til midt i ugen, hvorefter markedet igen kørte opad, og sluttede for Dow Jones vedkommende over det meget vigtige 20000 punkt.

Flot regnskab fra Danske Bank

Det danske marked derimod var positivt stort set ugen igennem. Vi fik et flot regnskab fra Danske Bank, der steg pænt, men satte sig lidt fredag. Nordea fik ikke meget glæde af stigningen hos Danske Bank og i de udenlandske banker. Nordea aktien lå stort set fladt ugen igennem, men den skal nu nok komme med i den kommende tid.

Nedjustering fra Novo

Novo kom ligeledes med regnskab, der i sig selv var glimrende. Det der vakte bekymring i markedet, og sendte aktien voldsomt ned, var forventningerne til fremtiden.  Novo nedjusterede forventningen til vækst i omsætningen til intervallet -1 til 4 procent og væksten i driftsresultatet til -2 til 3 procent. Samtidig bliver Novo nu også truet af producenter af kopimedicin. Hertil kommer de i tidligere indlæg omtalte problemer med retssag i USA og pres på insulinprisen.

Når der er så stor fokus på Novos udfordringer i USA, er det fordi det amerikanske marked bidrager med hele 51% af Novos samlede omsætning. Det betyder, at det formentlig er en endnu større procentdel af nettoresultatet, da indtjeningmarginalen er absolut størst i USA.

Novo aktien blev voldsomt straffet af markedet og faldt knap 7 %. Man skal huske på, at Novo stadig tjener rigtig mange penge, og har en P/E på 15, hvilket er meget flot for en medicinalaktie. Jeg tror Novo vil rette sig i nærmeste fremtid, men de der har solgt på bagrund af stop loss bør vente med at købe igen, til vi har en veletableret opgang.

Den amerikanske børs.
Amerikanske aktier

Jeg lovede i sidste indlæg at komme med flere anbefalinger på amerikanske aktier, der vil nyde godt af opgangen, såfremt den varer ved.

DuPont Co

Her vil jeg nævne DuPont Co, en af de største amerikanske virksomheder noteret på New York Stock Exchange. DuPont brød gennem modstanden på $73, og vil nyde godt af en generel positiv udvikling i amerikanske aktier.

DuPont fremstiller en lang række af kemiske og farmaceutiske produkter, og sælger for mange miliarder verden over. Vi køber til markedskurs omkring $74 med stop loss på $65. Target eller kursmål på dansk er $112 indenfor 18 måneder og for den spekulative og kortsigtede investor $88 i løbet af 4 måneder.

Amerikanske aktier

En anden amerikansk aktie der kan blive interessant, er den mere anonyme RLJ Lodging Trust, der også er noteret på den amerikanske NYSE børs. Virksomheden beskæftiger sig med investering i mindre og kompakte hoteller, hvor operatøren er kendte navne som Hilton og Marriott.

Market cap, hvilket betyder virksomhedens værdi, er knap 3 milliarder $. RLJ Lodging Trust  betaler et udbytte på årligt 5,7 %, og kan således betragtes som en udbytteaktie. Aktien må betegnes som en finaciel aktie, der forventes at nyde særdeles godt af det bedre finansielle klima i Amerika.

RLJ Lodging Trust er brudt op gennem $23 og dermed også teknisk set i køb. Stop loss ved køb bør være $18. Target er $30,5 indenfor 6 måneder.

New York Stock Exchange
New York Stock Exchange

Jeg har valgt at rette blikket mod amerikanske aktier i dette indlæg, idet jeg mener, det er vigtigt at sprede sine investeringer. Ikke bare på flere danske aktier men også geografisk, da markeder ofte udvikler sig forskelligt.