Aktiemarkedet

“Whipsaw” udløser stop loss i Genmab

I harmoni med de forventninger jeg har udtrykt i mine seneste indlæg, er aktierne over det meste af verden steget i den forgangne uge. Hvad der til gengæld ikke gik som forventet, var udviklingen i Genmab.

Biotek aktien gik uden nogen specifik nyhed kraftigt nedad. Genmab sluttede ugen i 1018 efter at have været helt nede i 1006. Det betød desværre, at vores stop loss på 1015 blev udløst. Aktien er i skrivende stund her mandag formiddag på fuld fart tilbage igen. Den handler lige nu omkring 1030 altså godt en procent op.

Hvad er et whipsaw?

Nu skal vi jo lige vente og se om stigningen holder og Genmab igen, som jeg tidligere forventede, er på vej nordpå. I så fald er der tale op et såkaldt “Whipsaw”. Et whipsaw betyder at en aktie falder hurtigt gennem et strategisk punkt for derefter at vende og endnu hurtigere stige igen i en tilbagevenden til den oprindelige trend.

For fuldstændighedens skyld skal jeg bemærke, at det modsatte fænomen ligeledes er et whipsaw. Her er der tale op, at en aktie fra en akkumulerings fase bryder kraftigt op, og udløser et stærkt købssignal. Aktien falder herefter endnu voldsommere tilbage, hvorefter den genoptager den nedadgående trend, hvilket naturligvis betyder at købssignalet er falsk.

I begge tilfælde betyder et whipsaw et tab for traderen. Det er en af de nødvendige risici ved investering og ikke mindst kortsigtet spekulation. Som beskrevet i indledningen om investering i aktier er aktiehandel og spekulation ikke en eksakt videnskab. Selv de allerbedste portefølje managers og spekulanter er ikke ufejlbarlige.

En meget anerkendt amerikansk investment banker sagde det engang på denne måde: “Hvis du aldrig eller kun meget sjældent må tage et tab, er det simpelthen fordi, du ikke handler nok, og dermed går glip af mange attraktive muligheder og fortjenester”.

Sådan handler du Genmab

Men tilbage til den konkrete problemstilling med Genmab. Såfremt du er blevet stoppet ud af Genmab, vil jeg foreslå at gøre føgende: Vent til Genmab aktien bryder gennem 1160. Når eller rettere hvis dette sker, købes aktien igen, nu med stop loss på 960. Målet er stadig 1300, hvor der indlægges en salgsordre i forbindelse med købet.

For at undgå tvivl skal jeg afslutningsvis bemærke, at ovenstående naturligvis kun har relevans for den kortsigtede spekulant, der eventuelt fulgte mit råd om køb af Genmab i forrige indlæg. Den der har Genmab som anlægsaktie eller i sit pensionsdepot, skal ikke foretage sig noget i denne forbindelse.

One thought on ““Whipsaw” udløser stop loss i Genmab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *