Aktiemarkedet

Bilindustrien i Tyskland under pres fra Trump

Den uro, som jeg i mit seneste indlæg frygtede ville fortsætte, ulmer stadig. Den fortsatte frygt for en global handelskrig præger i høj grad aktiemarkederne verden over.

Det har ført til, at vi i Tyskland har fået et regulært teknisk salgssignal. Det tyske DAX indeks har brudt flere støttepunkter og en meget vigtig opadgående støttelinie.

Det er især bilindustrien, der trækker ned. Det skyldes, at den i særdeleshed vil blive ramt af told barrierer i USA, der eksempelvis er det absolut vigtigste marked for Mercedes Benz.

Det betyder, der skal reduceres i beholdningen af tyske aktier, umiddelbart omkring 30%. Den negative stemning har bredt sig til Danmark men i mildere grad. Foreløbig afventer vi situationen, men køber ikke flere aktier, før der er en afklaring. Et brud i det danske OMX C25 indeks af 1080 vil indikerer etablering af en nedadgående trend.

I USA er der en skiftende stemning fra dag til dag, alt efter hvor aktiehandlerne vælger at lægge fokus. Den ene dag sender bekymringen over den globale uenighed om toldsatser markedet ned. Næste dag er der så fokus på indtjeningen i selskaberne, hvorpå de amerikanske aktier stiger.

Et sådant marked er meget svært at agerer i selv for den bedste trader. Den opadgående trend er stadig intakt, men der skal ikke meget til, før de amerikanske aktier skifter retning, og følger de europæiske sydpå.

TEVA stadig i køb

Vores israelske medicinal aktie TEVA der ellers har givet en flot stigning, er heller ikke gået ram forbi, men har sat sig lidt. Købssignalet er dog stadig sundt. Man skal være opmærksom på, at selvom TEVA er noteret på den amerikanske børs NYSE, er der tale om en virksomhed med hovedsæde i Israel, så den følger ikke nødvendigvis det øvrige amerikanske marked.

Det bliver nogle udfordrende uger i sommerferieperioden, der eller traditionelt er stille ikke mindst i Danmark, hvor mange handlere er på ferie. Man gør dog klogt i at følge markederne tæt og reagere med det samme, hvis vi får et brud nedad.