Selskaber

Genmab forventer stigende indtjening i 2018

Genmab fremlagde efter børsens lukketid onsdag sit årsregnskab. Selve resultatet for 2017 var der allerede meget viden om. Derfor var der da heller ikke de store overraskelser, selvom tallene var bedre end forventet af de fleste analytikere.. Derimod var det virksomhedens forventning til 2018, der havde analytikernes opmærksomhed.

Når det drejer sig om ledelsens prognose for 2018, blev markedsdeltagernes bekymring gjort til skamme. Genmab forventer, at samarbejdspartneren det amerikanske Janssen vil sælge Darzalex for mellem 2 til 2.3 milliarder USD.

Grunden til bekymringerne om den fortsatte stigning i salget af midlet mod knoglemarvskræft skal findes i de lidt svagere væksttal for 4. kvartal. Hertil kommer salgstal for januar, der blev offentliggjort her til morgen. Der er stadig tale om vækst i sidste kvartal af 2017, men ikke helt så meget som analytikerne havde håbet på.

Krav til stor fremtidig indtjening

Når en aktie handles til en så høj PE, som der her er tale om, er der helt naturligt store krav til forventede fremtidige resultater, for at kursen på aktien ikke skal skride. Dem har det danske biotekselskab indfriet i dag.

For den gode ordens skyld skal jeg da også oplyse, at omsætningen i 2017 blev på 2.365 millioner DKK og driftsresultatet på 1.344 millioner DKK. Kassebeholdningen, der i forvejen var stor, voksede til 5.423 millioner kroner. Grunden til ønsket om så stort et kapitalberedskab skal nok findes i de problemer med likviditet, den tidligere ledelse i Genmab bragte virksomheden ud i for 8 år siden.

Årsrapporten oplyser også, at man forventer øgede omkostninger på omkring 500 millioner kroner i 2018. Dette har tidligere været fremme. Selvom det dengang skabte lidt uro, er det faktisk et rigtig godt tegn. Årsagen er nemlig, at mange af firmaets produkter nu er så langt fremme, at de kræver øgede investeringer og flere medarbejdere.

Fremtiden tegner således meget lysere for biotekselskabet ved dagens slutning end den gjorde i morges, hvor aktien satte sig med hele 3%.