Selskaber

Arzerra Genmabs første succes

Søndagens præsidentvalg i Frankrig gav de fleste markedsdeltagere jorden rundt en brat opvågning mandag morgen. Verden over steg futures på indeks markant ved markedernes åbning søndag nat dansk tid.

Triumbuen Paris Frankrig
Præsidentvalget i Frankrig udløser “Macron Rally”

Begivenheden har allerede fået navnet “Macron Rally” refererende til den midtsøgende kandidat Emmanuel Macron. Da det stod klart, at de yderste fløje til både venstre og højre ikke mere havde de store chancer, drog aktiemarkederne et højt lettelsens suk.

Præsidentvalget i Frankrig er ikke slut

Risikoen for at få en EU fjendtlig præsident er blevet kraftigt formindsket, men det er jo ikke endeligt afgjort før 7. maj, idet det franske valgsystem fordre to omgange.

Højre fløjens Marine le Pen er bestemt ikke ude af spillet endnu. Valgkampen fortsætter frem til valget 7.maj over hele frankrig.

Rallyet har varet ved frem til i dag onsdag, hvor der dog er en opbremsning. Trump har påkaldt sig investorenes opmærksomhed med en pressekonference i aften dansk tid. Her vil han løfte sløret for sin skattereform der efter sigende skal give store skattelettelser til det amerikanske erhvervsliv.

Regskaber analyseres
Regskabs sæsonen er skudt i gang.

Vi er også begyndt på regnskabssæsonen, hvor selskaber i Europa og USA aflægger regnskaber for første kvartal. Her er der overvejende positivt nyt i langt de fleste lande.

Novartis og Arzerra

Et af de selskaber der aflagde regnskab var Genmab samarbejdspartneren Novartis. Novartis producerer og markedsfører på licensaftale Genmabs første kommercielle produkt Arzerrra.

Arzerra er et antistof, det betyder et celledræbende middel, der anvendes mod kronisk lymfatisk leukæmi. Arzerra er kommet til at stå i skyggen af Darzalexs bloksbuster potentiale. På trods af at Arzerra ikke har de samme enorme muligheder som Darzalex, har det gennem flere år givet indtægter til Genmab på mange millioner kr.

Novartis oplyser ikke i deres kvartalsregnskab separate tal for Arzerra, men der er grund til at formode, at midlet har fremgang og vil blive en endnu bedre indtjeningskilde for Genmab fremover.

Genmab er steget 100 point de sidste dage

Genmab er da og steget godt 100 kurspoint i de seneste dage. Dem, der ikke er blevet stoppet ud på 1241, kan glæde sig. Vi andre skal væbne os med en anelse tålmodighed, inden vi køber op i aktien igen.

Der skal som tidligere nævnt være en bekræftet opgang, før det er klogt at købe aktien igen. Bemærk også at der kommer regnskab fra Genmab for første kvartal allerede den 10. maj.