Aktiemarkedet

Aktierne på vej til ny rutsjebane tur

Grundlovsdag er som bekendt en helligdag i Danmark, hvor butikker og banker holder lukket og dermed naturligvis også den danske børs. I resten af verden var der derimod fuld fart på, og aktierne løftede sig kraftigt verden over.

Bedst gik det i Tyskland, hvor aktierne steg med hele 3,36%. Siden midten af maj måned er det gået helt fantastisk for de tyske aktier. Aktierne i Tyskland nærmer sig den gamle top fra 19. februar, fra før faldet satte ind.

I USA går det næsten ligeså godt. Det amerikanske NYSE index, der er det bredeste amerikanske indeks, idet det dækker mere end 5.000 aktier, steg med 2,88%. Det er på trods af demonstrationer og hærværk i mange af de største byer i USA affødt af politimordet på afroamerikaneren Georg Floyd.

Det, der virkelig gav aktierne et boost fredag, var de amerikanske arbejdsmarkedstal kaldet “non-farm payrolls”. De blev offentliggjort fredag eftermiddag CET. Økonomer og markedsiagttagere havde forventet, at arbejdsløsheden ville stige til 19,5% i USA, men den holdt sig på 13,3%. Det er stadig et foruroligende højt tal, men den positive overraskelse havde en stæk indvirkning på aktierne i såvel Europa som Amerika.

Jeg er af natur et positivt menneske med et lyst syn på tilværelsen. Jeg må dog erkende, at jeg er meget bekymret over, at aktiemarkederne fortsat trodser de fysiske love. Jeg mener ikke, der er fundamental analytisk baggrund for de priser, vi ser på aktierne i øjeblikket.

Der er for mig ingen tvivl om, at vi i nærmeste fremtid vil få en ny aktie nedtur i såvel USA som Europa. Det bygger jeg på, at de meget kostbare følgevirkninger indgrebene fra regeringerne verden over vil få i næsten alle børsnoterede virksomheders regnskaber, slet ikke er indiskonteret i kurserne.

Hvordan forholder man sig til den nye aktie nedtur?

Hvordan forholder man sig så bedst til denne kommende aktie nedtur? Svaret afhænger naturligvis af spørgerens tidshorisont. Er der tale om en pensionsportefølje med en horisont på 15 år eller længere, vil jeg anbefale, at man reducerer, til porteføljen er nedbragt med 50%. Det gøres mest effektivt ved anvendelse af den strategi for salg af aktier, jeg beskriver i artiklen om strategi.

Den mere kortsigtede spekulant eller trader bør helt trække sig ud af markedet i den nuværende situation. Subsidiært kan man foretage hedging af sine positioner med enten optioner eller certifikater. Du kan læse meget mere om anvendelse af optioner til beskyttelse eller hedging i denne artikel https://aktiejensen.dk/coronavirus/

Ønsker du løbende at blive orienteret om udviklingen på aktiemarkederne? Så prøv en gratis måned med aktiejensen’s ugentlige Nyhedsbrev. Du kan læse meget mere om Nyhedsbrevet her: https://aktiejensen.dk/premium/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *